Verslagen

Mooie overwinning Indoor Versieck - Jan L

TTV Versieck gaf zaterdag voor de zesde keer hun jaarlijks indoor toernooi. Het is een officieus toernooi met eigen scheidrechters en een erg vriendschappelijke toepassing van het reglement. Het toernooi is in de eerste plaats bedoeld om het seizoen in west op gang te trekken en tevens de ploegen kennis te laten maken met het indoor touwtrekken. U leest idd goed kennismaken. In tegenstelling tot op het open NK hadden we dus allemaal met outdoor ploegen te maken die slecht eenmaal per jaar op matten trekken. Wat dat betreft stonden we dus redelijk met gelijke wapens. We maakte een ploeg met 5 beloften 2 jeugd en een jeugdmeisje en hadden 525 op de teller. Dat is 25 kg minder dan we in de 550 kg klasse mogen wegen.

We kwamen aan rond half acht in de gemeentelijke turnzaal van Sijsele. Dat was een half uur later dan we dachten dat het begon, maar in west geraken we daar nog niet echt van in de stress. Om kwart voor acht waren er nog drie ploegen te kort, maar er werd beslist om toch al maar te starten met de aanwezigen. Je kon alvast ploegen uitdagen en die wedstrijd werd dan later in het schema bijgeschreven. Het klonk idioot maar het werkte wel. We hadden dus al 2partijen gedaan voor de wedstrijd officieel startte. Ook grappig was dat er telkens 2 wedstrijden samen doorgingen. Omdat er maar 1 mat was werd dan de eerste trek van de eerste wedstrijd afgewerkt. Tijdens de wissel kwamen 2 andere ploegen om hun eerste trek af te werken en dan kwam de tweede trek. Ik zou er geen groot toernooi mee willen afwerken, maar voor dit ervaringstoernooi was het een goed oplossing.

We hadden het er honderd keer ingepeperd. We zouden zelf het spel moeten bepalen. De West Vlaamse ploegen werken graag op de klap en daar zijn ze ook veel beter in dan ons. Als we dus hun spel meespelen verliezen we gegarandeerd. De boodschap was dus rustig blijven en hoge druk van bij de start. Als de tegenstander de druk liet vallen om een klap te geven moest er snel gereageerd worden om terug die druk hoog te krijgen en de gemaakte toegift te verankeren. Dit deed de ploeg voortreffelijk. Slechts enkele keren veerde we een 20 centimeter mee om snel terug te pakken, maar globaal belande bijna alle klappen op een muur van onze verdediging. Elke toegift van de tegenstander werd telkens verzilverd in terreinwinst. Een paar keer ging het in de eerste trek te eenvoudig zodat we voor de tweede trek Klaas of Loes uit lieten. Op die manier konden we deze wedstrijden ook aangenaam op druk trekken.

Rond half elf hadden we alle wedstrijden afgewerkt. Snel ander kleren aan en nog wat gedronken tot de prijsuitreiking. Met alle punten haalde we dus de eerste plaats. Jupilerboys 6tal werden tweede, een ploeg waar we het best wat werk mee hadden en die dit jaar in West nog mooie dingen gaat laten zien. Versieck mix 7tal werd derde. In die ploeg viel het talent op van een paar jeugdspelers die als ze achteraan hadden gestaan ipv vooraan veel beter hadden gerendeerd. Dit viel echter op bij al de ploegen. Ze trokken veelal met hun lage trekkers vooraan. Outdoor kan dit een keuze zijn, maar indoor is dit zeker niet slim. Ook wij hebben gedurende de wedstrijd nog wat aan de volgorde gewijzigd maar globaal zat de lijn zeker goed. En de sfeer ook. In terugweg zijn Niels en Tom in Brecht achtergebleven op het Ruiterbal. De rest was om 1 uur thuis en kan zijn indoorschoenen weer voor een jaartje opbergen. Hoewel ... eigenlijk vinden we dat er meer indoortoernooien moeten zijn. Dus als iemand een hal (sporthal of loods) weet van een meter of 40 waar we een mat in kunnen leggen laat je het maar horen.


  - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken