Verslagen

Mooie resultaten in Meulebeke - Bart VDH

Op zondag 26 juni 2011 gingen we met 1 ploeg touwtrekken in Meulebeke bij Jupilerboys. We wilden namelijk weten wat we is tegen die West-Vlaamse ploegen konden doen, want in West-Vlaanderen werken ze met de harde klappen terwijl wij het voornamelijk bij de beloften op de druk proberen te werken. Maar in West-Vlaanderen zijn ook de klasse's heel anders, we deden mee in de klasse Getrainde 6tallen/mixed-teams. Meestal is dat daar een regeling met een aantal personen per ploeg, maar men kon ook deelnemen met een gewichtsploeg. Met een ploeg van 8 Berketrekkers wogen we 507kg.

Onze 1ste trek voor die dag was tegen de thuisploeg Jupilerboys we proberen hun klappen tegen te houden en aan te vallen dit lukte in de eerste trek, bij de 2de trek was dit te moeilijk en hebben die trek moeten afgeven waardoor we een gelijke trek hadden en toch al 1 mooi puntje. De 2de ronde tegen Versieck 2 ging al veel vlotter en hebben we beide trekken gewonnen waardoor we al 4 punten hebben binnen gehaald. In de 3de ronde konden we de klappen van De Stove niet te baas en veloren we beide trekken. In de 4de ronde moesten we tegen Versieck 1 die was sterke den Versieck 2 voor we van konden winnen in de 2de ronde. De 1ste trek hebben we verloren, maar de 2de trek konden we wel binnen halen waardoor noggeens een gelijk spel hadden. Ook in de 5de ronde tegen 't gaperke trokken we een gelijkspel. Toen we in de 6de ronde rust hadden werd daar door iedereen erg van genoten zodat we er in de 7de ronde noggeens tegenaan konden gaan. Onze coach Jan L. had besloten om niet meer zolang af te wachten maar om zelf ook eens een aanval in eigen handen te nemen. In de 7de ronde moesten we tegen Wieme in de 1ste trek konden we eerst niks doen maar nadat we 3 meter hadden afgegeven konden we toch een aanval plaatsen en gingen we in de moet mooi 7 meter achteruit waardoor de trek nog gewonnen werd. De 2de trek ging iets vlotter waardoor we direct achteruit konden stappen en ook die trek konden winnen. We konden ook nog in de 8ste ronde winnen van 't Parochiebaldje en in de 9de ronde wonnen we van KLJ-Ruise-KloJo's. Dit gaf in het einde klassement een mooie 4de plaats met 15 punten van de 9 ploegen.


  - uitslagen Mooie resultaten in MeulebekeSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken