Verslagen

Laatste competitiedag Antwerpen/Zuid-Nederland - Bart VdH

Op zondag 4 september hadden we onze laatste competitiedag bij Vandakker. We hadden daarom s'morgens om 9u afgesproken aan de container, nadat we een paar leden letterlijk thuis moesten zoeken konden we toch om kwart voor 10 vertrekken naar Brecht(Vandakker). Bij de jeugd bleef er 1 iemand over en bij de combi konden we 5 mensen uitlenen.

We zagen bij de jeugd dat Boerekes maar met 7 personen aan het touw kwam, het was tegen Boerekes dat we vandaag begonnen. Met volle moed gingen we de strijd aan tegen de 7 Boerekes, we konden met onze Berketrekkers een gelijk spel halen uit deze eerste ronde. Daarna stonden we tegenover Powerangers 2, waarvan we beide trekken konden winnen. We trokken gelijk tegen Grasgrieten die vandaag sterker waren dan anders, hierin stond namelijk een jeugd van Vandakker. Van Janssens konden we dan weer niet winnen. Als volgt moesten we tegen Mertensmannen die in de vorige ronde gelijk trokken tegen Powerrangers 2. We konden uit deze ronde een gelijk spel halen. In de voorlaatste ronde konden we vlot winnen van Versieck, maar in de laatste ronde konden we niks doen tegen competitie leider Powerrangers. We behaalde vandaag in het dag klassement de 4de plaats met 9 punten en in het algemeen Jeugd klassement eindigde we op een mooie 5de plaats.

Bij de vorige competitiedag in de Combi klasse verloren we onze 2de plaats in het Combi-klassement aan Fam Janssens, die 3 punten meer behaalden als ons. Omdat het vandaag de laatste competitiedag was wilden we er natuurlijk alles aan doen om die 2de plaats terug te behalen. We moesten vandaag dus 3 punten meer behalen als Fam Janssens Combi en het onderling duel winnen, enkel zo konden we terug naar de 2de plaats geraken. Vandaag was onze eerste trek tegen Jagersrust. Jagersrust vandaag een ploeg uit vooral dames waaronder ook 2 meisjes van Berketrekkers maar ook 2 jeugd Berketrekkers. Deze ploeg was vandaag minder strek waardoor we beiden trekken konden winnen. Daarna moesten we tegen onze rechtstreekse concurrent Fam Janssens Combi, met veel moeite konden we beide trekken toch winnen waardoor we al dichter bij onze 2de plaats kwamen, omdat we het onderling duel al gewonnen hadden. Daarop volgde Powerrangers die vandaag voornamelijk bestond uit de beloften die voor het nationaal zullen strijden op het WK in Verenigd Koninkrijk. Nationaal wil dus zeggen de geselecteerde beloften van België, van deze ploeg konden we niet winnen. Toen was het de beurt aan Vandakker die vandaag de thuis ploeg waren, maar op hun veld konden we toch van hun de beide trekken winnen. Daarna moesten we tegen Fam Janssens Heren, ze hadden deze ploeg vandaag minder sterk gemaakt zodat Janssens Combi (die vandaag versterkt was) de 2de plaats zou kunnen behouden. We hebben ook van deze ploeg beide trekken kunnen winnen. Als voor laatste was het de beurt aan Heidevinken onder deze naam trok vandaag de jeugd voor het nationaal op het WK, maar van deze ploeg konden we ook beide trekken winnen. Maar toen we in de laatste ronde Janssens Combi zagen winnen van Jagersrust, zag het er naar uit dat we onze 2de plaats bijna terug hadden. Wij moesten namelijk in die laatste ronde winnen van Mertensmannen die verloren hadden van Powerangers maar ook van Janssens Combi, en daar hadden wij van gewonnen. We begonnen met volle moed aan dit duel en in de eerste trek konden we 1keer 1ne pas stappen en in de 2de trek konden we even vast houden, maar daar hield het dan ook op. We verloren beide trekken maar ook onze 2de plaats was verloren. We eindigde de dag met even veel punten als Janssens Combi als zowel Mertensmannen, door maar waarschuwingen op de 3de plaats na Jansens Combi met 15 punten en voor Mertensmannen die meer waarschuwingen hadden. We sluiten de competitie met een 3de plaats in het Combi klassement, we behaalde dit jaar ook 1keer de dagoverwinning binnen op de 6de competitiedag in Heindonk. Dit was een resultaat dat slechts 10jaar geleden was dat Berketrekkers dagoverwinnaar werden in de Combi klasse op een competitiedag. Spijtig van onze 2de plaats maar we zijn toch blij met onze behaalde resultaten in de combi klasse.


  - uitslagen Laatste competitiedag Antwerpen/Zuid-Nederland - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken