Verslagen

Eerste competitiedag in Kalmthout - Bart VdH

Voor de 1ste competitiedag van 2012 waren te gast in de manege van Kalmthout. Het groepje van Berketrekkers was klein, we hadden namelijk 3jeugd, 4dames en 3 beloften. De jeugd start het jaar met de 5de plaats in het klassement. Bij het combi klassement straten we op de 7de plaats.
Bij de jeugd moesten we buiten onze 3 jeugd en 4 dames nog 3 mensen gaan lenen, d. w. z. dat we in het klassement -6 reserve punten hebben. Met onze ploeg van 584kg konden we in de eerste ronde winnen van de Electrotrekkers. In de 2de ronde moesten we tegen de Powerrangers1, Belgisch kampioen en competitiewinnaar 2010 en 2011. Deze ronde hebben we verloren. In de 3de ronde moesten we de overwinnig laten een het Mixteam, en in de 4de ronde verloren we van Powerrangers2. In de 5de ronde stonden tegenover Mertensmannen, ook in deze ronde konden we niet winnen. Maar de 6de ronde tegen de Boerekes, konden we de volle 3 punten binnen halen. Ronde 7 was tegen Grasgrieten, en werd ook gewonnen. In de 8ste ronden verloren we tegen Fam Janssens. De 9de ronde en laatste was de ronde waar we rust hadden, dit betekende ook het einde van de 1ste competitiedag bij de jeugd. Met 9 mooie punten eindigde 6de in het dagklassement en 5de in het algemeen klassement(Mixteam valt in het algemeen klassement weg).

In het namiddag programma maakten we een ploeg met 2 Heren(1 van Fam Janssens en 1 van Jagersrust), zo hadden we een ploeg van 715kg. We mochten direct beginnen tegen Jagersrust. Onze eerste trek werd verloren, maar de 2de trek werd gewonnen en de 0 was van het scorebord. In de 2de ronde konden we de eerste keer de klappen van de Boerekes niet voldoende opvangen, maar die 2de trek konden we ook winnen. Zo hadden we 2 gelijkspellen en ook 2 knappe punten. Tijdens de 3de ronde mochten we rusten en in de 4de ronde wonnen we van Electrotrekkers. In de 5de ronde wonnen we van de beloften van Powerrangers, en tijdens de 6de ronde moesten we een gelijkspel laten tegen Mertensmannen. De 7de ronde verloren we van Fam Janssens(stempel 306). Tijdens de 8ste ronde botsende we tegen de jeugd ploeg van Powerrangers, wat eindigde in een verloren ronde. In de 9de ronde kwamen we de oude garde(jaren 90) van de Galliërs tegen die vandaag met 8 trekken buiten competitie. Tijdens de 1ste trek kregen beide ploegen ieders 2 waarschuwingen, maar beiden trekken werden gewonnen daar Galliërs. Na deze ronde hadden wij en Galliërs het beste voor vandaag wel gehad. In ronde 10 moesten we nog eens tegen Fam Janssens(stempel 305), en in de laatste en 11 ronde tegen Vandakker. Deze bij rondes werden verloren. Zo eindigde we in het dagklassement voorlopig op een 8ste plaats met 9 punten. Nieuw dit jaar is dat er in het namiddag programma finales plaats vinden voor de eerste 10 ploegen. Dit maakte dat wij moesten strijden voor een 7de of 8ste plaats in het dagklassement) Tijdens deze finale moesten we tegen Jagersrust(7de met 11punten). We verloren in de finale en behoude de 8ste plaats. In het algemeen klassement staan we op de 7de plaats.


  - uitslagen Eerste competitiedag in Kalmthout - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken