Verslagen

Schitterende overwinning in Herne - Jan

Maandag 20 mei 2013 schitterende overwinning gehaald op Jaarmarkt Herne. We werkte samen met TTV-Versieck in functie van het WK jeugd, dus Ed, Ponsac en Jonas trokken met ons mee. Het plan was om te trainen en om de klappen beter te leren opvangen (kan je nergens beter trainen dan in competitie west), maar op dit gladde en licht hellend veld was het niet vanzelfsprekend om elke wedstrijd vol op de verdediging te zetten. We moesten in de voorronden dan ook 2 gelijke spelen toelaten. Tegen De Stove trapte we in hun val toen na de start de druk volledig wegviel en we niet tijdig herstelde voor hun aanval. Versieck daarentegen duwde ons er op druk uit. Tegen hen verloren we bijna ook een tweede trek, maar konden nog net op tijd een goede tegenaanval plaatsen. We eindigde ex aequo met Versieck op de eerste plaats in de voorronden, maar door een (gevraagde en terechte) waarschuwing kwamen we tweede en mochten kruisen met Stove. Eerste trek aan goede kant werd gewonnen. Tweede trek ging verloren. Met de toss aan de slechte kant geplaatst en het roer volledig omgegooid gingen we de derde trek vol in de aanval. Stove kwam niet meer in hun spel en we werkte netjes af. Voor de finale tegen Versieck starten we aan de slechte kanten en kozen we opnieuw voor de aanval. We werkte mooi op druk af. Voor de laatste trek aan de goede kant suggereerde ik nog even om opnieuw te verdedigen, maar de trekkers vonden het wel goed zo en wilde opnieuw voor de aanval, wat we dan ook deden. Een mooie overwinning was het gevolg.

Beloften Niels en Bart trokken mee met het D(evelopment)-team van TTV Versieck. Deze ploeg bestaat vooral uit -12 jarige en hun taak was dan ook de ploeg te ondersteunen en hen een aangenaam toernooi bezorgen. Hoewel er geen puntjes in zaten is de taak zeker volbracht. Uzelf wat wegcijferen in functie van het groepsbelang is wat de sport zo mooi maakt.


  - uitslagen Schitterende overwinning in Herne - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken