Verslagen

Laerkermis met Saturday Gang (On Friday) - Kurt

Het was 1 april en het was touwtrekken in Gierle. Geen aprilgrap maar pure realiteit. Ieder jaar weer word op Laerkermis het startschot gegeven van de bekerwedstrijden. Wij konden nu ook voor het eerst uitpakken met onze splinternieuwe T-shirts van “the Saturday gang” we ware met een redelijke “gang” want naast een jeugdploeg konden we nog een herenploeg (6-tallen) opstellen, 2 man uitlenen en Jan L op de jury laten zitten.

Bij de jeugd vulde Ben van Looveren onze ploeg aan waardoor wij op onze beurt Klj Vlimmeren aanvulden met 2 mannekes van ons. En ondanks dat Ben al bijna een jaar niet met deze ploeg had getraind of getrokken stond hij goed zijn mannetje. Heel de ploeg gaf het beste van zichzelf en moesten zich om het einde van de avond enkel gewonnen geven tegen de Mookers. Dit verlies zorgde toch even voor een slecht humeur maar het werd vrij snel gerelativeerd. Minstens 25kg lichter dan hen en al enkelen die al wat last kregen van het slechte bier. Zo is het heel moeilijk winnen tegen de Mookers op hun grond namelijk malse ondergrond.

De herenploeg daarentegen viel wat licht uit tussen al dat brute geweld. Toch konden we 2 wedstrijden winnen. Zonder anker en met een rasechte recreant in de ploeg vonden wij dat we het helemaal zo slecht niet gedaan hadden. De 2 die we hadden uitgeleend deden nog beter dan ons want zij mochten met Klj Vlimmeren strijden om de 2de plaats. Die strijd werd jammerlijk genoeg wel verloren van Witte Nol maar toch waren ze tevreden. Moe en voldaan hebben we ons omgekleed en ik denk dat iedereen kan terugblikken op een geslaagde avond.

Waarschijnlijk tot de volgende op 5 mei in Baarle (achter de Bonten Os)(kaai plezaaant) SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken