Verslagen

Verslag 4de competitiedag te Merksplas - Kurt

Ik heb er een tijdje mee gewacht omdat de jeugd ook ieder om beurten een verslag gingen typen maar ik kan slecht blijven wachten tot na de volgende wedstrijddag.

Weeral competitie maar dit keer niet ver van de deur. Door het afhaken van de Mertensmannen als organisator moest het PC Antwerpen op zoek naar een andere locatie. Zo kwam men in Merksplas terecht. Niet in de alomgekende manege maar wel in de gloednieuwe ruiterhal bij Annelies Verheyen. Annelies is zelf een ex-touwtrekster en zat er dus niets mee in om hun hal tijdelijk af te staan.

Al bij het klaarzetten vreesde men dat het terrein te nat zou zijn maar daar maakten wij ons niet druk in. Je bent ten slotte touwtrekker voor iets. Als je niet vuil mag worden moeten ze u maar in een glazen kaske zetten. Het was trouwens nog 2 dagen tegen dat de wedstrijd was en het terrein kon in die tussentijd al gedroogd zijn maar niets was minder waar. Toen we zondag arriveerden was de slijkpap nog steeds daar. Maar nog was dit voor ons een reden tot paniek. We hadden de spriet al maar klaargelegd om de touwtrekschoenen achteraf te kunnen kuisen. Maar de andere ploegen waren nog maar amper daar of het geklaag en gezaag begon al.

Er werd langs alle kanten kritiek gegeven op ons terwijl deze eigenlijk een organisatie was van het PC Antwerpen. Met een aantal zocht men naar eventuele andere locaties en zo werd er beslist om op de weide te trekken. Niet dat het er daar beter bijlag want het water stond boven op het gras. Maar zo hadden de ploegen toch hun goesting. Bij het zien van onze poule-indeling wisten we genoeg; het zou een zware voormiddag worden. 11 ploegen en de 4 zwaarste eerst. We begonnen tegen Mertensmannen, dan volgden Boerekes en Mookers om als 4de fam. Janssens 2 te krijgen. De eerste 3 wedstrijden werden tamelijk vlot gewonnen.

Tegen fam. Janssens 2 was men een beetje overmoedig. De 1ste trek waren ze nog niet goed wakker. Fam. Janssens 2 zette meteen de aanval in en pakte al snel een meter. Die van ons begonnen met een paniekreactie waardoor iedereen begon te stappen maar niemand gelijk stapte. Hierdoor konden we weinig verweer bieden en deze trek werd dan ook verloren. De 2de trek was bij de start iedereen wakker en konden we vol in blok gaan. Eventjes wachten en dan genadeloos toeslaan. Zoals een roofdier dat doet. Zolang de ploeg rustig blijft en hun eigen ding blijft doen zullen de andere ploegen het zwaar hebben tegen ons.

De overige 7 wedstrijden werden telkens gewonnen. Ook Fam. Janssens 2 wonnen de rest van de wedstrijden waardoor we op een gedeelde 1ste plaats kwamen met 28 punten. Galliërs/Warriors werden 3de met 19 punten gevolgd door Noormannen, Mookers en Mertensmannen.

In het namiddagprogramma werd er niet van start gegaan. Men had alle coaches bij elkaar geroepen een de meerderheid van de ploegen besliste om niet te trekken. Op zich vind ik dit een spijtige zaak. Als de jeugd al kan trekken dan moeten de heren dat ook maar kunnen. Of zijn da nu echt zo’n watjes die te bang zijn om hun kleren vuil te maken. In ieder geval werd er toch niet getrokken en zo moesten ploegen als Versieck en Westlandteam, Noormannen terug 1 à 2 uur in de wagen zonder een touw vast te hebben gehad. Maar ja, dat was hun eigen beslissing hé niet de onze.

Tot zover men verslag en tot in Schijf.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken