Verslagen

1ste competitiedag te Wouw - Kurt

Een nieuw jaar, een nieuwe competitie. Eindelijk, na drie maanden was het weer zover. De schoenen werden onder het stof onderuit gehaald en gescherpt want vanaf nu zou het weer gaan gebeuren. En traditiegetrouw werd de spits afgebeten in Wouw. Het was daar nog steeds dezelfde manege met nog steeds dezelfde boomschors die we vorig jaar ook al vervloekten. We waren met 15 man en vrouw sterk waarmee we 2 ploegen moesten maken want net als vorig jaar hadden we in de Gensb en de Combiklasse ingeschreven. Met het enige verschil dat we nu een volledige jeugdploeg hadden en maar een halve herenploeg. Terwijl dit verleden jaar dikwijls net omgekeerd was. Vooral de eerste competitiedagen toch. Maar des te beter, de jeugd is immers de toekomst wordt gezegd.

En die toekomst moest direct aan de bak. Snel nog wegen en wat bleek? 22 kilo te zwaar terwijl we op het Gensb in augustus nog 25 kilo te weinig wogen. Goed getraind onder de winter. Dan maar iemand wisselen. In dit geval was dat Jan Cox met Dorien waardoor we ineens 7 kilo te weinig wogen. Nu konden we aan het grote werk beginnen; het touwtrekken zelf. Het was nog wat in het duister tasten want we wisten niks van de andere ploegen en hoe ver we zelf conditioneel stonden. Dit zou wel blijken in de 8 wedstrijden die ons te wachten stonden.

De eerste wedstrijd was tegen de Boerekes. Deze ploeg was nieuw in de competitie. Vorig jaar deden ze enkele recreantenwedstrijden mee en nu deden ze voor de lol is met de competitie mee. Ze vonden het blijkbaar heel plezant want ze hebben ineens voor de hele competitie ingeschreven. We wisten dat het een van de moeilijkste ploegen van de dag zou worden. Daarom startten we ook vrij agressief en dat resulteerde in een winst in de 1ste trek. De 2de trek waren de Boerekes wakker geschud en lieten zich niet meer in de start vangen. Hierdoor werden we meteen gewaar wat die ploeg in hun mars had en dat was redelijk veel want ze wonnen de 2de trek. Het eerste puntje was binnen en dat smaakte naar meer. De 2de wedstrijd tegen Galliërs/Warriors werd gewonnen maar het had toch veel van ons krachten gekost. De volgende zware wedstrijd tegen Fam. Janssens 2 was er te veel aan en werd dan ook vrij snel verloren. Dan volgde fam. Janssens 1 waar we vrij makkelijk van wonnen. Het verschil tussen de 2 ploegen was toch tamelijk groot.

Vervolgens moesten we aan de bak tegen de 2 ploegen van Noormannen maar ook zij vormden niet echt een bedreiging. De motor begon goed te lopen en daarom was het ook jammer dat we net nu een partij rust hadden. Anderzijds kwam die rust wel op het juiste moment want de volgende wedstrijd was immers tegen Mertensmannen. Van deze ploeg werd veel verwacht aangezien ze met hun Gensbploeg van vorig jaar trokken en daar al mooie dingen hadden laten zien. Ook stonden ze op dat ogenblik op een voorlopige 2de plaats. Maar we wonnen deze wedstrijd en eigenlijk viel de tegenstand goed mee. Denk dat de vermoeidheid bij hen parten begon te spelen. Als laatste wedstrijd was Jagersrust aan de beurt. Ook deze ploeg was niet te onderschatten want het was immers de enige ploeg die 3 punten had gepakt van Boerekes. Maar er was er bij hun 1 uitgevallen waardoor de ploeg aanzienlijk verzwakt was. Sportief als wij zijn lieten we er ook een uit maar toch werd ook deze wedstrijd de onze. Hierdoor behaalden we 19 punten waarmee we beslag legden op de 2de plaats achter fam. Janssens 2. Als 3de kwamen de Boerekes uit de bus.

In de namiddag was het dan de beurt aan de heren. Normaal gezien trok iedereen tegen iedereen maar omdat er 16 ploegen waren werd er toch beslist om het op te splitsen en 2 poules van 8 te pakken. De computer verdeelde de ploegen in alle eerlijkheid en zadelde ons op met Koepel,Touwtje,Fam. Janssens 600,Noormannen,Westlandteam,Versieck en Jagersrust. Er werd wel niet veel verwacht van ons herenploeg want we hadden dit jaar amper getraind laat staan samen getrokken. Maar we begonnen sterk tegen Koepel en hadden meteen 3 punten beet. Dan volgde Touwtje. Deze ploeg trekt normaal de westcompetitie in Nederland en dat was er wel aan te merken. Ze waren gewoon een maat te sterk voor ons. Als volgende tegenstander kwam fam. Janssens 600 uit de bus. Tegen deze ploeg hadden we vorig jaar menige mooie wedstrijden getrokken op het scherpst van de snee maar zelden was het in ons voordeel uitgedraaid. Maar vandaag lukte het ons wel om de 3 punten te pakken.

Met 6 punten op zak waren we al meer dan tevreden maar er kwamen nog 4 wedstrijden aan. Misschien zat er nog wel wat meer in. Tegen Noormannen en Westlandteam kwamen we telkens een tikkeltje te kort maar dit ligt meer dan waarschijnlijk aan het gebrek aan training. Nu is het aan ons om dat tikkeltje weg te werken. Tegen Versieck, een ploeg die aantrad in de vrije klasse,konden we wel 3 punten pakken. In de laatste wedstrijd van de poule tegen Jagersrust was het verschil tussen kracht en ervaring en goede wil te groot. Deze werd dan ook verloren. Hierdoor behaalden we 9 punten en dat resulteerde in de 5de plaats in de poule. Hierdoor moesten we trekken tegen Modesten; die 5de geworden waren in hun poule. Deze partij konden we winnen wat ons uiteindelijk een 9de plaats op 16 opleverde. Niet slecht voor een ploeg die nog niet getraind had.

Tot zover mijn verslag en hopelijk inspireert het anderen om ook eens een verslag te schrijven. Allez,als ze het niet te druk hebben met spongebob kijken natuurlijk.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken