Verslagen

10de competitiedag te Vlimmeren - Kurt

Oh, wat gaat een jaar toch snel voorbij want het was weeral de laatste competitiedag.De meeste plaatsen lagen al vast, hier en daar werd er nog gestreden om een 2de en 3de plaats.Zo ook bij de jeugd.Berketrekkers had hier de beste papieren want zij stonden 2de met 9 punten meer dan de 3de en dat was Jagersrust.Dat was al een redelijke kloof maar die kon nog gedicht worden.Wat wij natuurlijk gingen proberen te beletten.

We konden wel niet de vaste ploeg opstellen want Jill moest werken en Ben van Hasselt was ziek.Die hebben we dan vervangen door Maarten de Boel maar dan woog de ploeg weer te veel.Dan maar den Bram in plaats van Dorien en dan was het in orde.Dorien kon dan weer meedoen met onze concurrent Jagersrust.Zo kon toch alle jeugd meetrekken.Je begrijpt, door het ontbreken van deze 3 vaste waarden was het in het beginne nog wat zoeken naar de juiste houding en zo.Iets waar we ons de 1ste wedstrijd tegen Galliërs door lieten verrassen.Hierdoor verloren we ook de eerste trek.De 2de was iedereen wakker en dat was er aan te zien want die wonnen we.

Dan volgde Fam. Janssens 1 waar we van wonnen net als van de Vikingen.Dat is de jeugdploeg van de Noormannen.Dan volgde weer een Fam. Janssens ploeg.Ditmaal trokken we gelijk net als de laatste wedstrijd tegen Jagersrust.Dit leverde ons de 2de plaats op in het dagklassement.De winnaar was verrassend Galliërs en op de 3de plaats volgde Jagersrust.

Normaal hadden deze 2 ploegen van plaats gewisseld maar door een stom misverstand trok Jagersrust met 7 ipv. 8 tegen Galliërs.De 4de plaats was voor Fam. Janssens 2 voor vikingen en Fam. Janssens 1.Doordat we voor Jagersrust eindigden waren we zeker van onze 2de plaats.En dat met een ploeg die in het begin van de competitie amper een ploeg kon tegenhouden.De groep is zeer hard gegroeid doorheen de competitie en hopelijk kunnen we deze opwaartse lijn ook volgend jaar doortrekken.

In de namiddag moesten we nog eens aan de bak bij de combi/-600kg klasse.We waren al zeker van de 1ste plaats in de combiklasse maar wilden ook hier nog tonen waarom we die 1steplaats meer dan waard waren.Maar door het ontbreken van Jill, Ben en Johan vielen ook hier 3 vaste waarden uit de ploeg.We probeerden dan ook nog eens om de ploeg achterstevoren te zetten met diegene die hoge trekken vooraan maar dit werd niks.De 3de partij stond de ploeg weer zoals ze gewoonlijk stond en deze werd dan ook gewonnen.Ook de 4de partij tegen Fam. Janssens combi leek lange tijd goed te gaan tot dat Jan er tussenuit viel met een zwakte.

Het begin van de griep begon zijn kop op te steken bij hem en hij werd lijkbleek terwijl het zwart werd voor zijn ogen.Dan is het de hoogste tijd om te stoppen ook.Hierdoor hadden we een gewichtsnadeel van 104 kg.De andere ploegen lieten er wel iemand uit maar zelfs dan konden we niet veel tegendoen en werden dan ook verloren.Wij hadden ook liever afgesloten met een mooier resultaat maar ja.

Tegen ziekte valt weinig te doen hé.Dat was het dan voor de competitie voor 2004.Nu nog strijden om het Belgische Kampioenschap op 10/10 en 17/10 en dan kunnen de voorbereidingen voor 2005 al beginnen.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken