Verslagen

Rijkevorsel - Kurt

Het was bijna 15 jaar geleden dat er in Rijkevorsel nog eens een touwtrektornooi was georganiseerd maar in 2004 werd de draad weer opgepikt. Het veld was gelegen achter de chirolokalen en de inrichters hadden al het mogelijke gedaan om het touwtrekken mogelijk te maken.

Alles bij elkaar waren er 9 ploegen waarvan 2 getrainden,2jeugd, 2 dames en 3 recreanten. Door de matige opkomst (mede door Werchter)trok iedereen tegen iedereen. De getrainden en de recreanten trokken met 6, de jeugd met 8 en de dames met 9. Aangezien het een bekertornooi was konden we wat switchen in de ploeg en dat viel wel niet altijd in ons voordeel uit maar ja.

De 1ste wedstrijd was tegen een recreantenploeg en werd vrij makkelijk gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen de Galliërs. Hier stonden 2 getrainde ploegen tegenover elkaar en die strijd kon het publiek wel bekoren. Zeker toen de wedstrijd uitdraaide op een 1-1. De volgende wedstrijd was wederom tegen een recreantenploeg waar we ook met 5 man van wonnen. Dan volgde onze jeugdploeg. Dat was weer een ander paar mouwen. Ze zinden op wraak nadat ze de vorige keer van ons hadden verloren. Wij wisten wel dat het heel moeilijk zou worden want de jeugdploeg is goed aan’t draaien en hebben veel kracht. Zonde dat ze die niet altijd benutten. De 1ste trek waren ze razendsnel gestart en hadden wij al snel een achterstand van 3,5 meter.

Maar dan overwint de koelbloedigheid van het jonge enthousiasme want die 3,5 meter werden teruggehaald en ineens overgenomen wat resulteerde in een overwinning voor ons. De 2de trek moesten we wel aan de jeugd laten mede omdat bij ons nog niet iedereen helemaal hersteld was. De volgende wedstrijd was tegen de Mookerinnekes. Ook hiertegen trokken we gelijk. Maar dit lag volledig aan onszelf. De 1ste trek trokken we met 6 en ging het iets te vlot. Dan maar eens met 4 proberen. Maar met 4 tegen 9 was wel wat veel van het goede. Houden staan dat ging maar eens ze stapten konden we ze niet remonteren. De overige wedstrijden werden gewonnen enkel tegen de Mookers konden we geen punten pakken.

Onze jeugdploeg deed het zelfs nog beter dan wij want zij verloren enkel tegen de Mookers. Ze trokken ook gelijk tegen ons en de Galliërs. Hiermee bewijzen ze nog maar eens dat dat ploegje niet te onderschatten is. Met een 2de plaats bij de jeugd en een 2de plaats bij de getrainden mag je het toch een geslaagde dag noemen.

Ik denk dat iedereen zich geamuseerd heeft en dat is het belangrijkste


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken