Verslagen

Internationaal tornooi in Sins - Katrien

Om 7 uur vertrokken we met een bijna volle bus naar Sins ; een dorpje in Zwitserland.De bus van gevuld met leden van Fam. Janssens,Mertensmannen, Johan van der Veken en één Berketrekster.Na enkele stoppen kwamen we in Sins aan waar we hartelijk werden onthaald omdat iedereen nog moest betalen.Na al de uitleg die we kregen over het tornooi zelf en de slaapplaatsen konden we eindelijk gaan eten in de plaatselijke gymzaal.Daarna zijn we gaan wegen om te zien hoeveel we nog moesten afvallen.Onze ploeg moest nog 5 kilo kwijt wat goed meeviel want we hadden nog de tijd tot zondag. De heren ploegen moesten nog meer dan 10 kilo afvallen tegen de volgende dag. Mertensmannen lagen in een bunker die gelegen was op 5 minuutjes stappen van het wedstrijdveld. Wij moestten nog een trip maken van 20 minuten naar onze jeugdherberg. Na het verdelen van de kamers ( ik had geluk dat ik bij Griet lag) en het uitpakken van de koffers zijn we nog in de regen gaan lopen om het overtollige gewicht kwijt te geraken. Daarna lekker gaan slapen wat eigenlijk niet meeviel omdat er een doop gevierd werd met een optreden van de fanfare.Uiteindelijk werd ik in slaap gezongen door The King himself(Elvis dus).

Om 6 uur werden we gewekt omdat de heren om 7 uur konden gaan wegen. Alles verliep prima zodat we direct konden gaan eten. Om 10.30 uur begon in de regen de -600kg heren klasse. Fam. Janssens trad hier in aan maar behaalde maar enkele puntjes, niet genoeg om bij de eerste drie te eindigen in hun poule. De wedstrijden gingen verder en werden gevolgd door de -450kg jeugd klasse. In de namiddag ging de -680kg heren klasse van start waar de Mertensmannen aan deel namen. Ik denk dat ze geen puntjes behaald hebben, ik weet het niet zeker. De twee herenploegen waren niet ontgoocheld omdat ze wisten dat ze er eigenlijk niet veel konden komen doen. Die dag heb ik niet veel gedaan; alleen maar naar de grote sterke mannen gekeken wat natuurlijk ook goed meeviel. Na het eten en wegen zijn we terug gekeerd naar onze slaapplaats om nog maar eens een keertje te gaan lopen. Deze keer was de tocht in de richting van het meer; wat natuurlijk zeer mooi was. Eerst nog een gebedje om te vragen dat het de volgende dag niet zou regenen en daarna een doucheke genomen waardoor ik weer wakker werd. Na een spelletje Trivial Persuit zijn we allemaal gaan slapen zodat iedereen er weer om 6 uur uit zou kunnen.

Iedereen was gewassen; geschoren en gezakt zodat we konden gaan wegen. Mertensmannen moesten nog gaan lopen want ze wogen een kilo te veel. De heren en dames van de Fam. Janssens zaten goed op hun gewicht dus konden we direct terug gaan eten. Om 10.30 begon de -720kg heren klasse. Hier nam België niet aan deel maar toch was het de moeite om even te bekijken. Om 12 uur begon de -520kg dames klasse dus moesten we alvroeg beginnen opwarmen en intrekken. En ja, ons gebed werd verhoord het regende niet maar nu was het te warm. Iedereen werd gelijk rood en begon te puffen. Da maakte ons niks uit want we moesten beginnen.

De eerste wedstrijd was tegen Eibergen waar we ook tegen hadden ingetrokken. Dit werd 1-1. Dus waren we goed gestart. De volgende tegenstanders waren te hoog gegrepen als je weet dat het Viking, Gonten en Wa-Ka-Leili waren. Toch konden we wel wat weerstand leveren. De volgende twee trekken hadden we gewonnen zodat we nu op 7 punten kwamen. De volgende tegenstander was Vechtlust. Hier moesten we van winnen als we nog 4de wilden worden en mee de kruisfinales wilden trekken. Dus was het hard tegen hard. De eerste trek was zeer spannend want wij waren 2.5 meter naar achter gegaan maar op dat moment brak de ploeg en hadden we geen kracht meer. Hier maakte Vechtlust gebruik van en wonnen ze. Hierdoor hadden ze 3 punten meer dan ons en zijn ze 4de geworden. De laatste wedstrijd was tegen Thurtal dat gelijk hadden getrokken tegen Gonten dus hadden we wel een beetje schrik. Maar als we van hen wonnen werden we 5de. Na de eerste trek zag het er goed uit want die wonnen we, vooral door de supporters. De tweede trek verloren we. Hierdoor hadden we 8 punten en werden we 6de van de 9 ploegen. Na de wedstrijd werden we gefeliciteerd door Nederlanders omdat we zo sterk hadden gepresteerd met zo`n jonge ploeg.

De -640kg heren klasse was ondertussen ook al van start gegaan en Mertensmannen hadden 1 puntje gehaald en Fam. Janssens 3 puntjes. De winnaar hier was Okia die meerdere medailles mee naar huis namen. `s Avonds heeft iedereen nog een stevige pint gedronken en gedanst op de Nederlandstalige liedjes die ze af en toe draaiden. Terug naar de jeugdherberg met de mietwagen en nog een beetje bijgepraat over het afgelopen weekend dat voor 100% was meegevallen. Dan nog enkele uurtjes geslapen, gepakt en gegeten om dan moe maar voldaan terug richting België te rijden.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken