Verslagen

Nieuwsbrief juni - Jan L

In de agenda van deze maand gaan we het vooral hebben over het volgende kampioenschap van België dat zoals u weet dit jaar in Merksplas wordt georganiseerd . Enerzijds gaan we het hebben over de werkverdeling . Anderzijds gaan we al eens in op de ploegen die we mogelijk samenstellen . Dit gaat natuurlijk gepaard met een evaluatie van de trainingen tot nu toe , ik moet zeggen dit is een pijnlijk punt . Als in begin dit jaar verschillende leden verklaarde dat ze op eigen veld Belgisch Kampioen wilde worden had ik toch wel iets meer inzet verwacht .

Ploegen Belgisch Kamp.
In begin van dit jaar hebben we gesteld dat de ploegen voor het Belgisch kampioenschap voor een belangrijk deel zouden afhangen van de aanwezigheid op de Trainingen en dat verder de sterkste ploegen zouden opgesteld worden . Er vanuit gaande dat het morgen BK zou zijn heb ik eens nagegaan wie er dan in welke reeks zou zijn opgesteld . Tegen 5 juli kan er echter nog veel gebeuren .In de voormiddag stellen we een 6 tal jeugd op met Stijn als anker en verder Tom , Jo , Kurt , Davy ,Patje en Wim . Om 13u. trekt een 600kg ploeg met Tom als anker en verder Kurt , Patje , Jo , Nico , Jill , Wim en Jan L . Deze ploeg weegt nog 609 kg dus 9 teveel . Om 16u. stellen we een 640kg ploeg op met Stijn als anker en verder Kurt, Patje, Jill, Wim, Jan L, Tom en Ben . Deze ploeg weegt nog 12 kg te veel . Uiteraard kan hier nog veel veranderen bv. als diegene die nu reserve staan zich de laatste maand echt gaan inzetten . Deze zijn reserve zijn ; Dirk Jansen (15 % Aanwezig) Jan Matthé (15 % ) Jef Luycks ( 24 % ) Steven Bouwdewijns ( 25 %) Diegene die niet geïnteresseerd zijn om opgesteld te staan moeten dit zo vlug mogelijk laten weten zodat we hier rekening mee kunnen houden .

Werkverdeling
Zoals voor alle organisaties zal ook voor het Belgisch kampioenschap heel wat werk om de hoek komen kijken . Voor een goede werkverdeling wordt er de week voor het BK een vergadering georganiseerd . Deze vergadering zal wellicht de avond zijn dat we de tent rechtzetten . Op de dag zelf is het duidelijk dat iedereen zal moeten werken . Daar diegenen die moeten trekken tijdens het trekken niet achter de toog kunnen werken wordt van hen verwacht dat ze zich voor en na 100% zullen inzetten . Vooraf zullen er ook affiches moeten gehangen worden , hiervoor wordt het werk nog verdeeld. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken