Verslagen

Beat the Machine opnieuw leuk succes. - Jan L

Vorig jaar hadden we met de inhuldiging van onze nieuwe trainingstakel voor het eerst een toernooi "Beat the Machine" georganiseerd. Na dit event was duidelijk dat dit in potentie een mooie formule was om voortaan jaarlijks te herhalen en zo gebeurde het ook dat we vrijdag op de vooravond van onze competitiedag opnieuw Beat the Machine organiseerde.

We hadden wel wat aan de formule geschaafd. Zo was er dit jaar geen officiële opening zodat we de wedstrijd reeds om 19uur konden starten en organiseerde we een aparte klasse voor Merksplasse ploegen. Verder verviel level 1 en 3 om meer wedersamenstellingen te krijgen. Het veranderen van level en de aparte klasse voor Merksplas waren zeker een schot in de roos. Het uur vroeger beginnen was dit minder. Doordat er niet echt een beginuur was (ze konden toekomen tot 23uur) miste we in begin wat de gezelligheid om het publiek te houden.

Die gezelligheid werd nadien ruimschoots goedgemaakt. Buiten mensen uit Merksplas waren er delegaties van Patrick’s Fitness uit regio Diest, Vandakker uit Brecht, Lagerwije uit Renswoude, Groene Kring Oost Pajottenland, Mersch Gebroeders uit Herfelingen en Fam Janssens uit Retie. Rond de bartafels werden elkaar de laatste nieuwtjes verteld en naarmate het bier en de jenever vloeide werden de verhalen ook straffer.

78 combinaties namen de uitdaging aan wat een flinke groei is tegenover de 52 van vorig jaar. Het doel was dat in elke klasse 25% zou doorstoten naar de finale. In de gewichtsklasse was dit ruim de helft en in de vrije klasse zelfs tweederde. In de klasse Ge Ze Van Merksplas haalde echter niemand de Finale. Naar volgend jaar zullen we de levels nog een beetje moeten bijstellen. In tegenstelling tot vorig jaar werd er dit jaar verder gegaan dan Level 4 en werden er zelfs 3 FULL PULL’s gehaald in Level 5.

Deze drie waren in de gewichtsklasse onze eigen 4J’s (Johny, Jimmy, Jochen en Jens) die in Level 6 nog tot 555 cm gingen. Bij de vrije klasse waren dat Gert, Bert, Peter en Wijnand van TTV Lagerweij die in level 6 tot 642 cm gingen en de winnaars Nick, Ief, Wim en Wim van Fam Janssens die in hetzelfde level naar 650 cm gingen. Winnaars bij de klasse "Ge Zé van Merksplas" werden Axel, Bouwe, Lukas en Elian die in Level 0 naar 721 cm trokken.

Doordat er onverwacht veel ploegen doorgingen werd het iets later dan voorzien en konden we de wedstrijd afsluiten iets voor 1 uur. De winnaars kregen een lekkere cake en er werd nog wat nagepraat, maar rond half drie was alles zowat opgeruimd en konden we gaan slapen. Zorgen dat we opnieuw fit waren tegen zondag. Bedankt voor jullie aanwezigheid en duid alvast 23 september 2016 aan in uw agenda voor de 3de editie van "Beat The Machine".


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken