Verslagen

Get up stand up - Jan L

Nadenkend over de wedstrijd van gisteren zat ik wat met de Bob Marley klassieker "Get up Stand up" in mijn hoofd. Niet alleen vanuit de betekenis dat je moet vechten voor je plaats, maar ook iets letterlijker ... da kont van de grond. Bij aankomst hadden we het al wel gezien. Eerstejaars gras nog weinig uitgestoeld, veld voor het betere puttenwerk. Veld waar we met onze korte beentjes weinig kunnen inbrengen tegen de ploegen met gemiddeld grotere touwtrekkers. Maar ook veld dat ons, na de walk-overs in de manege, duidelijk zou maken dat er nog wel getraind moet worden.

Onze jeugd startte wel met de eerste puntjes van het seizoen. Een beetje onbegrijpelijk dat dit de eerste waren als je ziet welke paarden we op stal hebben staan. Maar om verschillende redenen hebben we veel afwezigen waardoor we de ploeg op wedstrijd nog niet optimaal kunnen krijgen. Toch zijn deze drie puntjes hoopgevend. Er moet nog wel heel hard gewerkt worden om binnen 6 weken klaar te zijn voor het internationale toernooi van Eibergen. Voordien hebben we nog de wedstrijd bij Janssens om te bewijzen dat we er klaar voor zijn. Dan zou wel de ploeg compleet moeten zijn. Powerrangers zijn momenteel moeilijk te kloppen. Janssens en Galliers zijn heel goed bezig. Willen we een rol spelen in dit gezelschap zal er sterk moeten getraind worden.

In de Nationale 640 willen we dit jaar een serieuzere rol spelen. Aangezien we in deze klasse met 9 mogen trekken is dit de ideale klasse voor onze heren en beloften. Dat we hier kunnen meedingen voor de hoogste plaats hebben we bewezen door vorig jaar het BK 580 te winnen. (580 60 = 640). De ploeg is momenteel alleen wat wisselend getraind. Voor sommige leden moeten we vol in de aanval gaan en andere renderen best na 3 minuten. Ook mogen deze trekkers iets beter luisteren naar de coach. Ondanks dit haalde we toch een mooie gedeelde 2 de plaats en dit samen met Mertensmannen (zwaarder) en Vandakker(minder waarschuwingen). Janssens was te sterk en de Pajotse ploegen Mersch en Groene Kring leverde enorm mooie aanvallen maar moesten op deze grond conditioneel afgeven tegen de Antwerpse ploegen.

In de combi waren de eerste competitiedagen iets te eenvoudig geweest. Er was dan ook beslist om meer gewicht te geven aan de aanwezigheid op de training en wat minder gewicht aan de sterkst mogelijke combinatie . In praktijk wordt de ploeg voor 65% gevormd op basis van de training. De overige plaatsen vul ik dan zo optimaal mogelijk in binnen het toegelaten gewicht. Het is dus voor iedereen mogelijk door veel training in de ploeg te komen, maar ook diegene die minder trainen zullen soms in de ploeg komen als het zo uitkomt. Door training zwaarder te belonen worden we als groep wel beter en dit zal op termijn meer vruchten afwerpen. Uiteindelijk is de beslissing arbitrair . Soms blijkt de ploeg de dag zelf niet te passen en moet er zoals gisteren nog wat verschoven worden.

Door de vele afwezigen was er gisteren wel niet veel te selecteren maar we konden toch best een goei team neerzetten. De grond was wel zwaar in ons nadeel en had in de voormiddag ook al best energie gekost. Samen met de eerste warme lentedag zorgde dit ervoor dat de ploeg soms wat weinig actief naar het touw kwam en we een aantal keer onze start miste. Dit was zo bij het gelijkspel tegen Mertensmannen en Schijf. Tegen Vandakker en Powerrangers konden we niet echt iets inbrengen. Schijf 2 en Janssens werden door ons overklast en zo kwamen we gedeeld op de derde plaats met Mertensmannen die achter ons eindigde omwillen van waarschuwingen. In de halve finale verloren we een spannende wedstrijd tegen Vandakker zodat we mochten strijden voor brons tegen Mertensmannen. Opnieuw werd het 1-1 en na een verloren tos en een gruwelijke aanval verloren we de derde trek.

Toch een mooie dag waarvan we hopen te leren dat training erg belangrijk is. Een wake up call. Morgen gaan we hier mee verder en zal uitzonderlijk de dinsdagse training ook open gesteld worden voor de 12 tot 18ers.


  - uitslagen Get up stand up - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken