Verslagen

Naar Schijf op een lastige datum. -

Door de examen die er aankomen was het vandaag behelpen. Slecht 8 touwtrekkers melde paraat waarvan slecht 1 heer, 2 Beloften, 2 U19ers en 3 U12ers. Een 640 was zo al niet echt realistisch. Er werd nog even gehoopt om de jeugd aan te vullen, maar door samenwerking met Janssens konden we er ook 4 samenhouden in een ploeg die qua stijl het dichts bij ons aanleunt. Niels en Jochen trokken buiten competitie met Mertens mee. Beide ploegen trokken erg goed maar ploeg van Janssens was erg jong en kon daarom de kwaliteit nog niet in meer dan 3 punten omzetten. Maar wel erg knap getrokken.

In de namiddag kwamen we 105 kg te kort. Dat is moeilijk in te passen en 3 -12ers in deze zware klasse op zware grond zou een pandoering betekend hebben. Daarom leende we 2 jeugd en een beloften van Galliers en lieten we 1 -12er uit en de andere 2 trokken ieders een gedeelte van het toernooi. De ploeg zat nu met een kilo onder het gewicht erg goed.

We starten mooi tegen Schijf, maar nadat we Janssens van Power zagen winnen werden we overmoedig. Daardoor hadden we te veel werk tegen Vandakker en een oude fout, waarbij overmoed plaats maakt voor faalangst, kwam weer boven. De eerste trek tegen Janssens werd al wat verkrampt gewonnen. De tweede trek deed Janssens helemaal de deur dicht en pakte we drie, onnodige maar zeker terechte, waarschuwingen. We konden wel herstellen en tegen power werd opnieuw mooi gewonnen.

De lange Mertensmannen zou een hele zware worden. Dit is ideaal veld voor hen en bij ons draaide het nog steeds wat onzeker. We konden tegen hen dan ook weinig inbrengen en verloren deze wedstrijd. Zo eindigde we met gelijke punten op de derde plaats en mochten in de halve finale opnieuw tegen Mertens. We draaide de ploeg wat anders, maar misschien hadden we hen ook wel een deuk gegeven. In de halve finale wonnen we wel van Mertens en mochten dus naar de finale. Hier kwamen we opnieuw tegen Janssens en de kan was nu wel echt leeg. Janssens had bloed geroken en deed de deur dicht. Dan moeten wij tegen onze stijl in gaan aanvallen. Beide trekken werden na spannende strijd verloren. Bedankt aan Galliers, Janssens en Mertens voor de samenwerking vandaag. Wat ons betreft volgende jaar geen competitiedagen meer in de examenperiode.


  - uitslagen Naar Schijf op een lastige datum. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken