Verslagen

We come back - Jan L

Ruim 2 jaar geleden dat we hier nog eens een verslag gelezen hebben. Enerzijds word Facebook belangrijker, maar anderzijds hebben we ook zware jaren gehad. Op slechtste dagen waren er zelfs trainingen met voor één of twee leden. Op zo’n dagen is het al lastig is om jezelf te motiveren voor volgende training, laat staan om een positief verslag te schrijven. Maar deze zomer veranderde iets. De Jongens die al 5 jaar “de kleintjes“ waren trokken meer verantwoordelijkheid naar zich toe, zorgde voor nieuwe aanwas en zorgde dat de nieuwe lichting -12 veel plezier maakte. Zelden zo veel gelachen op de training dan het laatste half jaar.

Zaterdagmorgen 4u20, binnen 10 minuten zou de wekker gaan, maar ik zat klaarwakker naar plafond te staren. Dan maar opstaan, douchen, kopje koffie en naar het clublokaal gereden waar de eerste leden rond 5u15 binnen druppelde. Twee en een half uur later arriveerde we in Wolvega voor het Open Nederlands Kampioenschap Indoor. We hadden ondertussen de meeste carnavalskrakers al wel luidkeels meegezongen. De sfeer zat goed in de bus. Als erg jonge ploeg was de enige zekerheid dat we er een feestje van probeerde te maken.

Met 5 ploegen was de jeugdklasse wat kleiner dan voorgaande jaren. Dat betekende niet dat het niveau lager was. In de andere ploegen was niet zo veel veranderd tov vorig jaar, ze waren alleen een jaar sterker geworden. Bij ons was het voor de helft van de ploeg hun eerste NK en de gemiddelde leeftijd lag ook een stuk lager. De tactiek was dan ook om sterk te starten en technisch mooi te trekken en hopen dat er een tegenstander een foutje zou maken. Titelverdediger Watermannen staken er boven uit. Maar tegen de overige ploegen konden we echt wel wedstrijd maken. Een paar keer konden we een beetje stappen, maar konden het niet verzilveren en bleven dus steken in de voorronden. De ploeg belooft wel erg voor de toekomst.

Nadat we de finales van ons blok gezien hadden, begonnen stilaan terug richting thuis te gaan. In onze zoektocht naar een frituur kwamen we bij een hipstereethuis in Zwolle uit. De friet in schil was lekker, maar de berepoot en de cola bleek minder een succes en bij mij sloeg de paniek los toen vleeskroketten vegetarisch bleken (dan maar frikandel). Volgend jaar toch maar terug naar de Poort in Hoorn. (Locatie NK 2021 is nog wel niet bekend) . We waren goed op tijd thuis zodat we bij thuiskomst nog even de zeilen aan onze touwtrekhal konden opruimen. Zo staat alles weer klaar voor het outdoorseizoen. We gaan er met evenveel lol tegenaan! Als iedereen er is hebben we een compleet eigen ploeg, maar extra mensen zijn zeker gewenst, dus breng vrienden mee.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken